MENU

Sayın Üyemiz,

BilindiÄŸi üzere 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. Maddesi gereÄŸi sanayi siciline kayıtlı iÅŸletmelerin bir önceki yıla ait "yıllık iÅŸletme cetvellerini" her yıl nisan ayının sonuna kadar Sanayi ve Teknoloji Ä°l Müdürlüklerine bildirmeleri gerekmektedir.

Geçen yıllar olduÄŸu gibi bu yılda, sanayi iÅŸletmelerinin yıllık iÅŸletme cetvellerini verme iÅŸlemleri elektronik ortamda gerçekleÅŸtirilmekte olup, "sanayi sicil bilgi sistemi" veya https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden iÅŸletme yetkilisi kiÅŸilerin e-devlet ÅŸifresi kullanılarak "iÅŸletmelerim" menüsünde açılan firma sayfasından "yıllık iÅŸletme cetveli" bölümünden istenilen bilgiler girilerek "Ä°l Müdürlüğüne gönder" butonu ile elektronik ortamda Ä°l Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir. 

Yıllık iÅŸletme cetvellerinin süresi içerisinde verilmemesi, bilgilerin eksik veya hatalı olması halinde idari para cezası uygulanmaktadır.

Bu itibarla; sanayi siciline kayıtlı üyelerimizin 2023 yılı iÅŸletme cetvellerini 30 Nisan 2024 tarihi sonuna kadar https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda vermeleri gerekmektedir.