BMGK Irak Yaptırımlar Listesinin Güncellenmesi

Sayın Üyemiz, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 1518 (2003) sayılı kararı uyarında faaliyet gösteren Irak Yaptırımlar Komitesi’nin Başkanlığı tarafından Birleşmiş Milletler nezdindeki Daimi Temsilciliklere ve Daimi Gözlemciliklere gönderilen Notaların örneği Birliğimize iletilmiştir.​ Bahsi geçen Notalarda, 1483 (2003) sayılı BMGK kararının 19uncu ve 23üncü paragrafları çerçevesinde malvarlıkları dondurulan şahıslar ve kuruluşlar listesinden IQe.168 Name: STATE ORGANIZATION FOR CONSTRUCTION INDUSTRIES ve IQe. 120 Name: STATE ENTERPRISE AUTOMOTIVE INDUSTRIES kuruluşlarının çıkarıldığı belirtilmekte olup, detaylı bilğiye Birliğimiz web sayfası (www.tobb.org.tr) ‘Hizmetler’ başlığı altındaki ‘’Uluslararası İş İmkanları / Diger Duyurular’’ bölümünden ulaşılabilmektedir.
BMGK Irak Yaptırımlar Listesinin Güncellenmesi
BMGK Irak Yaptırımlar Listesinin Güncellenmesi...