İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım İşini Yürüten Kişiler İçin Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları Yapıldı

Yasal düzenlemelerle getirilen zorunluluk kapsamında odamız tarafından oto galeri sahipleri ve çalışanlarına yönelik olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı yapıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım İşini Yürüten Kişiler İçin Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirilmişti. İkinci el motorlu kara taşıtları ticaretiyle uğraşan kişilerin yapılan sınavlarla yeterlilik belgelerini almaları gerekiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki olan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. tarafından Türkiye’nin 81 ili ve 160 ilçesinde mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmeti verilmeye başlandı. Odamız Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 ve Alım-Satım Sorumlusu Seviye 5 olmak üzere iki ayrı kategoride sınav düzenledi. Of’ta faaliyet gösteren oto galericileri arasından yapılan 36 başvuru sonucunda düzenlenen sınav iki aşamada gerçekleştirildi. TOBB MEYBEM tarafından görevlendirilen yetkili uzmanlar öncülüğünde düzenlenen yazılı sınavlar Öz Karadeniz Sürücü kursunda yapılırken uygulama sınavları ise Diriliş Otomotiv’de yapıldı. TOBB MEYBEM tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda başarılı olan katılımcılar Mesleki Yeterlilik Belgelerini almaya hak kazanacaklar. Başarılı olamayanlar ise telafi sınavına girecekler.
İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım İşini ...

Fotoğraf Galeri