MENU

Yerli Malı Tebliği'nin 6. maddesi uyarınca yerli malı belgeleri Oda/Borsanız tarafından düzenlenmekte, düzenlenen yerli malı belgeleri Birliğimiz tarafından kontrol edilmektedir. Bu tebliğe uygun olarak yapılacak belgelendirme işlemlerine ilişkin uygulama esasları ise Bakanlığın uygun görüşü alınarak belirlenmekte, ardından Birliğimiz web sitesinde "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yerli Malı Belgesinin Düzenlenmesine İlişkin Uygulama Esasları" olarak yayınlanmaktadır.

Bu kapsamda yeni teknolojiler, ihtiyaçlar ve değişen koşullar ile Oda/Borsalardan gelen talepler doğrultusunda "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yerli Malı Belgesinin Düzenlenmesine İlişkin Uygulama Esasları"nın güncellenmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu kapsamda yürürlükte olan "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yerli Malı Belgesinin Düzenlenmesine İlişkin Uygulama Esasları" ile ekleri ekte sunulmaktadır.

Bilgilerinizi ve güncelleme sürecinde değerlendirilmek üzere uygulama esasları ve ekleri ile ilgili görüşlerinizi "Mevcut Mevzuat Hakkında Görüş Bildirilmesinde Kullanılacak Form"a işleyerek, 19 Ağustos 2022 Cuma gününe kadar, Odamıza  (oftso@tobb.org.tr) iletilmesi gerekmektedir.