MENU

Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 21.09.2022 tarihli ve 78357202 sayılı yazısında, Belarus ile ülkemiz arasında Hizmet Ticareti Anlaşması (HTA) müzakerelerinin IV. Turu'nda Ulusal Düzenlemeler, Mesleki Yeterliliklerin Tanınması ve Eğitim Alanında İşbirliği, Gerçek Kişilerin Dolaşımı, Ulaştırma ve Lojistik, Mali Hizmetler, Telekomünikasyon Hizmetleri, Dijital Ticaret, Posta ve Kurye Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Rekabet ve Kamu Alımları fasıllarının görüşüldüğü belirtilmiştir.

Yazıda devamla, söz konusu fasıllara yönelik gelecek turda metin müzakerelerinin tamamlanması ve pazara giriş müzakerelerine başlanmasının planlandığı ifade edilmiştir.

Yazıda, Belarus yetkililerine iletilmek üzere pazara giriş müzakereleri kapsamında ilk olarak Belarus'tan pazara giriş, milli muamele ve ilave taahhüt taleplerin tespit edilmesi ve diğer taahhüt taleplerinin de belirlenerek söz konusu ülkeye iletilmesinin hedeflendiği açıklanmıştır.

Bu itibarla, anılan taleplere yönelik sorun, öneri ve değerlendirmelerinizin 26 Eylül 2022 tarihine kadar Odamıza (oftso@tobb.org.tr) iletilmesi gerekmektedir.