MENU

Bilindiği üzere "Yazılım" yapan işletmeler kanunla sanayi işyeri sayıldıkları için bu işletmelere kapasite raporu düzenlenmektedir. Kapasite raporları esas itibariyle, personel ve makine ekipman personel envanterinden hareketle, işletmelerin yapabileceği üretim miktarlarını ortaya koyar ancak "yazılım" konusu farklılık arz etmektedir. Bu nedenle farklı yaklaşım ortaya konarak işletmelerin üretim miktarını değil üretim potansiyelini ortaya koyma yoluna gidilmiştir. Bu çerçevede Bursa Ticaret ve Sanayi Odamızca hazırlanıp Birliğimize gönderilen kriter taslağı T. Yazılım Meclisi tarafından tekrar gözden geçirilerek ekte gönderilen şekle getirilmiştir.

Kriter olarak kabul edilmesi halinde ekteki puan formu eksper tarafından doldurulup kapasite raporu Tablo III'e PDF olarak yüklenebilecektir. Puan formunun ayrıca Yerli Malı Belgesi değerlendirme aşamasında da yararlı olacağı düşünülmektedir.

"Yazılım Geliştiren Firmalar için Kapasite Kriteri" formuna ait görüşlerinizin 31.03.2023 Cuma günü mesai bitimine kadar Odamıza (oftso@tobb.org.tr) iletilmesi gerekmektedir.