14.09.2013 Trabzon- Türkiye Odalar, Borsalar ve Birlik Personeli Sigorta ve Emekli Sandığı Vakfı delege seçimi yapıldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası toplantı solanında gerçekleşen vakıf delege seçimlerine Karadeniz Bölgesi'nden 60 oda temsilcisi katıldı. Divan Başkanlığı'na TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve üyeliklere ise Necmi Alıç ve Murat ZırIh'ın seçildiği toplantıda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından gündeme geçildi. Dilek ve temenniler bölümünün ardından yapılan seçimde oy birliği ile kabul edilen beş kişilik asıl ve delegeler şöyle oluştu: Türkiye Odalar, Borsalar Birlik Personeli Sigorta ve Emekli Sandığı Vakfı asıl teşekkül delegeleri Tolga Avcı ( Trabzon TSO), İbrahim Nasuhbeyolu (Ordu TSO), Murat Artan (Rize TSO), Erol Can (Tokat TSO) ve Hasan Gülşen (Kastomonu TSO), Yedek Üyeler Bekir Şengül (Trabzon TB), Kurtul Özel (Artvin TSO), Sinan Akgün (Giresun TSO), İsmail Akçay (Gümüşhane TSO), Fikret Çalışkan (Çarşamba TB) Asıl Üye Delegeleri Miraç Dural (Trabzon TSO), Ahmet Aliyazıcı (Samsun TB), Hasan Cinbaz (Amasya TSO), Eren Nizam (Giresun TB), İrfan Erşahin (Boyabat TSO), Yedek Üyeler Gündüz Acar (Krd. Ereğli TSO), Nazım Karadeniz (Arhavi TSO), Gültekin Sürül (Çarşamba TSO), Ömer Faruk Sürül (Çarşamba TSO), Ömer Faruk Önkuzu (Zile TB), Birol Öztürk (Ordu TB) Divan başkanı Hacısalihoğlu teşekkür etti. İşbirliğini geliştirme çağrısında bulundu Delege seçimlerinin ardından yaptığı konuşmada üyelere teşekkür eden Divan ve TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 497 bin Tl ile vakfa en fazla ödemede bulunan Trabzon'da toplantının yapılmasından mutlu olduklarını dile getirdi. Delege seçimlerinin bölgeler arası dengeye dikkat ederek her illin temsil edilmesinin önemli olduğuna işaret ederek 4 yıllık delegeliğin ikişer yıl asıl ve yedek üyeler arasında dönüşümlü olmak üzere görevin bütün illere yayılmasına özen gösterildiğini söyledi. Oda ve borsalar arasında iletimin artmasının yararlı olacağını vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, "Hazır bir araya gelmişken birbirimizden alacağımız örnek çalışmalar var. "dedi. Üyelerin hizmet ve görev beklediğini, illerin de kalkınma ve gelişmesi için bunun sağlanması gerektiğine işaret ederek, " Odalarımız arasında işbirliğine ağırlık verelim. Genel sekreterlerimizin iyi iletişim var. Yönetim Kurulu Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri arasında da iletişimi artırmalıyız. TOBB'un yurt genelinde destek verdiği ABİGEM bölgemizde de kurulmuş olup bir anonim şirkete dönüştürülmüştür. Trabzon ABİGEM den eğitim, danışmanlık ve proje hazırlama gibi hizmetlerini ortağı bulunan altı ile sunuyor. Bu hizmetlerden burada bulunan 60 oda ve borsamızda istediği takdirde yararlanabilir."şeklinde konuştu..