Bölge oda ve borsalarının katılımı ile kurulan kısa adı Trabzon ABİGEM  olan Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi  Anonim Şirketi Genel Kurulu yapıldı.

Kuruluşundan bugüne kadar TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu'nun yürüttüğü Trabzon ABİGEM'in  yeni dönem yönetim kurulu başkanlığına Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu seçildi.. Başkan Yardımcılığına Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Yönetim Kurulu Üyeliklerine de Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ile Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Erdal Saral  seçildi.

Genel Kurulu Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu,  Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seyfi Sarı'da katıldı.

2008 yılında TOBB öncülüğü ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan Trabzon ABİGEM, proje döneminin bitişi olan 2010 yılından itibaren çalışmalarına Anonim Şirket formunda devam etmektedir. TOBB ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının yanı sıra Doğu Karadeniz ve TR90 bölgesinde bulunan oda ve borsaların desteğini alan Trabzon ABİGEM’in ortaklık yapısında; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yüzde 25, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yüzde 67, Trabzon Ticaret Borsası yüzde 2, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, Of Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Ticaret ve Sanayi Odası da yüzde birer oranda olmak üzere ortaklık yapısı bulunuyor.

Trabzon ABİGEM Koordinatörü Yunus Emre Katrancı tarafından ortak oda v e borsa başkanlarına  bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yapıldı.