Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Sayın Halim Mete ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği uzmanlarından Sayın Zeki Türkmen 21.04.2014 Pazartesi Günü odamızı Odamızı ziyaret etti.

TOBB YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI HALİM METE'D...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Sayın  Halim Mete  ve  Türkiye Odalar ve Borsalar  Birliği uzmanlarından  Sayın Zeki Türkmen 21.04.2014 Pazartesi Günü odamızı Odamızı ziyaret etti.

Odamızın ve bölgemizin sorunlarını değerlendirmek amacıyla odamız yönetim kurulu ile  bir toplantı gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkanımız  Erdal Saral,  Başkan Yardımcımız Bayram Şefik Çakıroğlu, Sayman Üyemiz Cengiz Bulut, Yönetim Kurulu  Üyemiz  İsmail Hakkı Solaklı  ve Yönetim Kurulu  Üyemiz Erdal Özçelik'ten  İlçemizin  tüccar ve sanayicilerinin  sorunlarını, bölgesel sorunları ve çözüm yolları hakkındaki değerlendirmelerini dinleyen Halim Mete,  TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun selamlarını ileterek konuşmasına başladı.

TOBB’ un faaliyetlerinden  bahseden Halim Mete bölge  ziyaretlerinden  izlenimlerini  aktardı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak tüm  Oda ve Borsaları ziyaret edip bölgesel sorunları ve  çözüm önerilerini daha sonra değerlendirmelerini yapmak ve  çözüm yolları bulmak üzere  yola çıktıklarını belirtti.

Yönetim Kurulu üyelerimiz tarafından ; geçtiğimiz ay yaşanan don olayının bölgemizin en önemli geçim kaynağı çay ve fındıkta meydana  getireceği  olumsuz etkiler ve bunların  bölge ekonomisine   yansımaları değerlendirildi.

Ayrıca  bölge için planlanan Lojistik Üs , Ovit Tüneli ve   demiryolu bağlantılarının Trabzon ve Rize genelinde , Of ve İyidere yerelinde nasıl olumlu katkılar sağlayacağı hakkında görüşler aktarıldı.

Tüm değerlendirme ve talepleri dikkatle dinleyen  Sayın Halim Mete sözlerini  ''Dedemin annesinin bir Oflu(Saraloğun Büyük Ömer Ağa nın kızı) olduğundan dolayı duyduğum yakınlığı hissettim.1815 yılında bir İngiliz Tarihçisi'nin tesbitine göre Oflular çalışkan ve kurnaz kişiler olduğundan , bende bundan nasibini alan bir  kişi olduğumu farkettim.Of Ticaret ve Sanayi Odası' nın Of ticaretinin gelişmesi için yaptığı çalışmalardan dolayı Yönetim Kurulunu ve Meclisini kutluyor ve başarılar diliyorum'' şeklinde sonlandırdı.