Prof. Dr. Ahmet Ulusoy Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral ile yaptığı görüşmede “Of’un ekonomik ve sosyal yapısını, sorunlarını ve neler yapılabileceğini” konuştu.

Of Ticaret ve Sanayi Odasının kuruluş sürecinden bahseden Erdal Saral; odanın engellemelere rağmen kurulduğunu, artık kendilerine ait bir binada faaliyetleri sürdürdüklerini, bu başarının memnun edici olduğunu söyledi.

Of Ticaret ve Sanayi Odasının 2004 yılında merkezden 550 işletmeyi devralarak kurulduğunu söyleyen Saral daha sonra bu işletmelerden sadece 204 tanesinin faal olduğunu, bugün ise faal üye sayılarının 500 olduğunu dile getirdi.

Başkan Erdal Saral ayrıca; Ak Partinin artık seçim kazanamama gibi bir endişesinin olmadığını, bu yüzden popülaritesi yüksek insanları aday olarak belirlemektense iş yapmayı bilen vasıflı insanları seçeceklerine inandığını da sözlerine ekledi.

Yeni binanın hayırlı olması temennisi ile sözlerine başlayan Ulusoy bu odanın tanıtımının ve işlevinin iyi anlatılması gerektiğini, böylece bilinirliği yüksek ve bölgede ağırlığa sahip bir kuruluş haline gelebileceğini söyledi.

Ulusoy Solaklı vadisinin (Of-Uzungöl arası) bir eğitim-kültür-turizm vadisine dönüşmesi gerektiğini, bunun için bazı adımların atıldığını, sonraki sürecin daha koordineli bir şekilde planlanması gerektiğini söyledi.  Bu vadide uluslararası bir fonksiyon üstlenecek İslami Araştırma Merkezi’nin (resmi olarak KTÜ bünyesinde kurulmuş) fiziksel altyapısının bir an önce hazırlanıp eğitsel ve bilimsel faaliyetlere başlatılması için elinden geleni yapacağını vurguladı.

Sürecin hayırlısıyla olumlu tamamlanması durumunda Of’un sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlayacak yatırımların projelendirilmesi ve realize edilmesi için gerekli finansal kaynağın merkezi yönetimden yerele aktarımı için mücadele edeceğini belirtti.

Ulusoy devamla; çay sektörünün bölgenin en önemli geçim kaynağı olduğunu, çay üreticileri ve sanayicilerinin sorunlarını bildiğini, bu sorunların çözümü için başta yasal ve kurumsal altyapının hazırlanması olmak üzere diğer gerekli düzenlemeler için uğraş vereceğini dile getirdi