Odamızın DOKA ve KOSGEB işbirliği ile düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 58 girişimciye hibe ve kredi destekli iş imkanı sunacak.

Odamız ile 2015 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA )ile imzalanan protokol gereğince düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine 300 e yakın girişimci başvuru yaptı.

Oda bünyesinde oluşturulan kurul tarafından kursa alınacak 60 kişi, proje bazında değerlendirilerek belirlendi.

İki ayrı grupta 70 er saat planlanan Eğitimler 20.07.2015 -12.08.2015 tarihleri arasında 7ABİGEM den Yunus Emre Katrancı ve Ali Rıza KUL tarafından verildi.

11.11.2015 Çarşamba günü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerlere Sertifikaları törenle takdim edildi.

Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of TSO Başkanı Erdal Saral, Of TSO Meclis Başkanı Zûhal Akyüzlü, Oftso Meclis üyeleri,DOKA Genel Sekreter Vekili Fikri Akkaya, KOSGEB Uzmanlarından Sedat Çorak ve Ali Kurtman ile 58 kursiyerin katıldığı törende girişimci adaylarına hitap eden Erdal Saral;

“bu eğitim, içinde girişimcilik ruhu ve projesi olup da hayata geçiremeyenler için büyük fırsat yaratmıştır ” "Ticaret alanında verimli ve sağlıklı iş yapabilmek için eğitimin şart olduğunu bilmemiz gerekiyor. " dedi

OFTSO, DOKA ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılıp sertifikalarını almaya hak kazanan girişimcilerimiz hazırlayacakları projeler sonrasında ilk etapta 30 bin TL’ye varan hibe ve 70 bin TL’ye varan sıfır faizli geri ödemeli kredilerden faydalanacağını belirten Saral, “iş fikri olan herkesin önüne girişimciliği bir seçenek olarak sunmak, iş kurmayı planlı bir süreç haline getirmek, başarıyı artırmak ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla odamız girişimciliği desteklemeye devam edecektir”

Saral konuşmasının sonunda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılıp, eğitim sonunda sertifikalarını alan kursiyerlerin bilinçli birer girişimci olacağına, Of ekonomisine istihdam ve katma değer sağlayacağına inandığını belirterek tüm katılımcılara başarılar diledi.

DOKA Genel Sekreter Vekili Fikri Akkaya, KOSGEB Uzmanı Sedat Çorak ve Of TSO Meclis Başkanı Zûhal Akyüzlü verilen kurs ile ilgili önemli noktaları hatırlatarak konu hakkında kısa açıklamalar yaptılar.

Of Kaymakamı Eren Arslan ve Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da konuşma yaparak bütün kursiyerlere kuracakları iş veçalışacakları sektörlerde kendilerine ve ülkemize hayırlı olacak çalışmalar yapmaları temennisinde bulundular.

Yapılan konuşmalar sonrası kursiyerlere tek tek sertifikaları takdim edildi. Yemek ikramının da yapıldığı programın sonunda, eğitim boyunca yapılan uygulamalarda en başarılı olan, eğitimlere en fazla katılım gösteren ve eğitmenler tarafından belirlenen iki kişiye Of Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tablet PC hediye edildi.