Yüksek Planlama Kurulunun 18/06/2015 tarih ve 2015/28 sayılı kararı ile onaylanan; 27/06/2015 tarih ve 29399 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018)” kapsamındaki“İllerde KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurullarının oluşturulması ve kurulların etkin çalışmasının sağlanması”faaliyeti doğrultusunda; ilimizde 2016 yılının ilk “KÜSİ Planlama ve Geliştirme urulu” topantısı gerçekleştirildi.

1 Nisan 2016 tarihinde Trabzon Valiliği B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve sekreteryası İl Müdürlüğümüzce yürütülen toplantının başkanlığını Trabzon Vali Yardımcısı Murat DİKBAŞ yaptı. Toplantıya; Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Politika ve Strateji Daire Başkanı Hülya ÖZTOPRAK YILMAZ başta olmak üzere; Karadeniz Teknik Üniversitesi, Arsin, Beşikdüzü ve Şinik Organize Sanayi Bölgeleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Of Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB, Trabzon Teknokent, DOKA, Ticaret İl Müdürlüğü ve Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nden temsilciler katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan Trabzon Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet ŞAFAK, Trabzon ilinin sanayi yapısı, kamu-üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarının amacı, Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüzce bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı.

Politika ve Strateji Daire Başkanı Hülya ÖZTOPRAK YILMAZ ise; Bakanlığımızın kamu-üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarına bakışı, KÜSİ çalışmalarının politika ve strateji belgelerindeki yeri,  mevcut ve planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

KÜSİ İl Temsilcisi Yrd.Doç.Dr. Ayhan YAZGAN ise, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018) hakkında bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Sunumların ardından; ilimizdeki Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları ile ilgili  katılımcı kuruluşların beklentileri, tespit ettikleri sorunlar ve gelecekte bu çalışmaların daha verimli olarak sürdürülebilmesi yönünde önerilerinin dile getirildiği bir çalışma gerçekleştirildi.