Of'ta 1,8 milyarlık hibe desteği.... Odamızın Of Kaymakamlığı işbirliği ile düzenlediği bilgilendirme toplantısında Oflu yatırımcılar Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hibe destekleri konusunda bilgilendirildi.

Başkan Erdal SARAL ''Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hibe destekleri konusunda proje uygulamayı geliştiren en önemli kurumlardan birisidir. TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü de genç ve dinamik ekibiyle gerektiği zaman gidip üreticiyi buluyor, projeyi tanıtıyor, yatırımcıları teşvik ediyor. Su ürünleri işlemeciliği ve kırsal turizm gibi birçok alanda Trabzon destek alan iller arasında birinci sırada. Bu bilgilendirmelerden sonra yatırımcılarımızın yapacağı projelerle ilçemizi Trabzon da ilk sıraya taşıyacaklarına inanıyor , proje yapmayı düşünen yatırımcılarımıza başarılar diliyor ve her zaman oda olarak kensdilerini destekleyeceğimizi huzurlarınızda belirtmek istiyorum.'' dedi.

Of Kaymakamı Eren Arslan da bir selamlama konuşması yaptı

TKDK’nın hibe destek programlarını yakından takip ettiğini ifade eden Kaymakam Arslan; “Kırsal bölgelerimize sağlanan hibe destekler gerçekten çok önemli. Siz değerli yatırımcılarımızın da bu projelerden yararlanması önemli. O nedenle bu toplantıyı düzenleyen Ticaret ve Sanayi Odamıza ve Başkanımız Erdal beye teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda katılımcılara bilgiler veren TKDK Trabzon İl Koordinatörü Uzman Şansal Aydoğdu; “Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz tarafından 2014-2020 IPARD Programı Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir. Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir. Bu projelerden 18 ila 65 yaş arasındaki her vatandaşımız, her yatırımcımız yararlanabilir. Mevcut işletmeler veya yeni işletme kurmak isteyenler yararlanabiliyor. En yüzde 50, en fazla yüzde 70 oranında hibe destek sağlanıyor” dedi.

Danışman firmalarla yatırım yapmak isteyen yatırımcılara her türlü desteği verdiklerini ifade eden Aydoğdu; “Turizm tesislerinden, et ve süt ürünlerine, kanatlı hayvandan balıkçılığa, Arıcılıktan yenilenebilir enerji alanlarına kadar çok sayıda alanda hibe desteğimiz var. Bu fonlar yıllarca ülkemizce desteklendi, fonlara paylar aktarıldı ancak yeterince finansman almadık. 2008 yılında TKDK’nın kurulmasıyla bu projelerden destek almaya başladık. Of’ta yaklaşık 3,5 milyarlık yatırıma 1,8 milyar lira hibe destek sağladık. Amacımız bu rakamları daha yukarılara taşımak ve yatırımcılarımıza destek sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Koordinatör Aydoğdu programın son bölümünde katılımcıların sorularını cevaplandırdı.