Mesleki Yeterlilik Belgesi Makine Bakımcı sınavları 17 Ağustos 2017 tarihlerinde Oficaret ve Sanayi Odası , MEYBEM A.Ş. ve ABİGEM işbirliğinde gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan MEYBEM A.Ş. firması uzmanları gözetiminde teorik sınav ve sonrasında gruplar halinde performans sınavı yapıldı. Sınavlar sonunda başarılı olan adaylar Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanarak, belge aldıkları mesleklerde faaliyete devam edebileceklerdir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 81 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanacaktır.  MEYBEM A.Ş tarafından sınav ve belgelendirme hizmeti verilen alanlar şunlardır; -Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3, -Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4, -Ahşap Kalıpçı Seviye 3, -Betonarme Demircisi Seviye 3, -Betoncu Seviye 3, -Duvarcı Seviye 3, -İskele Kurulum Elemanı Seviye 3, -Sıvacı Seviye 3, -CNC Programcısı Seviye 4, -CNC Programcısı Seviye 5, -Metal Sac İşlemeci Seviye 3, -Metal Sac İşlemeci Seviye 4 -Çelik Kaynakçısı Seviye 3 -Makine Bakımcı Seviye 3 -Makine Bakımcı Seviye 4 -Isı Yalıtımcısı Seviye 3 -Panel Kalıpçı Seviye 3 -İnşaat İşçisi Seviye 2 -Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3  Bu amaçla, TOBB tarafından MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş kurulmuş olup, sınav ve belgelendirme hizmeti vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiştir. Sınavlar, TOBB - MEYBEM A.Ş tarafından il / ilçe merkezlerinde yerel bazda gerçekleştirilecek olup; sınav ve belgelendirme talepleri Odamız tarafından alınacaktır.