Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) "Burası Türkiye Burada İş Var"sloganıyla başlattığı "İstihdam Seferberliği 2019"programıyla ilgili Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İstihdam Seferberliği 2019 toplantısına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral, DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, İŞKUR İl Müdür Vekili İbrahim Büyük, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, SGK İl Müdürü Aydın Gedikli, OSB Başkanı Erkut Çelebi ve Kaymakamlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu,
“Kamu-özel sektör el ele vererek Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliğine destek amacıyla ülkemizin istihdam sorununun çözülmesine katkı vermeye gayret ediyoruz”dedi.

VALİ USTAOĞLU: “Yeni bacalar tütsün, evlerimiz bereketlensin, sofralarımız neşelensin istiyoruz”..
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu çok anlamlı bir çağrı için toplandıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız 21 Ocak’ta TOBB’deki Türkiye Ekonomi Şurası’nda iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısı yaptı. Bizler de bu konuyla ilgili yol haritamızı belirlemek üzere kamu ve özel sektör temsilcileriyle bir araya geliyoruz. Amacımız İstihdam Seferberliğinin Trabzon’un tarihi ve kadim geçmişine, ticari ve iş dünyası birikimine yakışır biçimde karşılık bulmasıdır. Devletimiz tüm imkânlarını seferber etti. Türkiye Ekonomi Şurası’ndaki çağrıdan sonra bununla ilgili olarak bakanlıklar ve kurum temsilcileri bir araya gelerek istihdam teşvikleri hazırlandı, yasal mevzuatlar kanunlaştı. Çok cazip, ilave istihdamla alakalı güzel teşvikleri içinde barındıran bu mevzuat artık yürürlüktedir. Hem bu çağrıya kulak verme hem teşviklerden istifade etme noktasında Trabzon’da tüm paydaşlarımızla bir seferberlik yapalım istiyoruz. İşsizlik canavarına karşı toplumumuzun tüm kesimleriyle seferberlik halinde mücadele edelim ve başarılı olalım. Yeni bacalar tütsün, evlerimiz bereketlensin, sofralarımız neşelensin, ailelerimiz daha müreffeh ve mutlu olsun istiyoruz.”

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, yeni teşviklerin çok güzel imkânları ve fırsatları beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, “Nisan ayı sonuna kadar her ilave istihdamın tam üç ay boyunca ücreti, sigorta primi ve vergisini devlet karşılıyor. Yani işverenimizin cebinden bir kuruş para çıkmıyor. O üç ayın sonunda 9 ay boyunca da yine primleri devlet tarafından karşılanıyor. İşverenimiz sadece asgari ücreti ödüyor. İlave, kendisine yük gibi görünen sigorta primiyle vergiler yani toplam bin 113 lira devlet tarafından karşılanmış oluyor. Bu çok cazip bir fırsat. Yeni imkânlardan işverenlerimizin istifade etmesi için çalışmalarımızı yapmamız lazım” diye konuştu.